Hoe meld je een patiënt aan bij de Van der Hoeven Kliniek?

Het aanmelden van patiënten gebeurt bij de afdeling Plaatsing. Hoe de aanmelding plaatsvindt, hangt af van het type aanmelding. Verwijzingen voor de tbs komen altijd vanuit het ministerie van Justitie en Veiligheid. De kliniek intensieve behandeling (KIB) is een derdelijns zorgvoorziening.

Tbs

Doorverwijzingen voor een tbs-behandeling komen altijd vanuit het ministerie van Justitie en Veiligheid. Het hoofd Behandeling maakt in de penitentiaire inrichting (PI) eerst kennis met de patiënt. De patiënt wordt opgenomen binnen zes weken na aanmelding door het ministerie. Het aanmelden van tbs-patiënten gebeurt bij de afdeling Plaatsing.

Van der Hoeven Kliniek
Afdeling Plaatsing
Tel. algemeen: 030 - 275 82 75
Tel. afdeling Plaatsing: 030 - 275 82 56

Kliniek intensieve behandeling

De kliniek intensieve behandeling (KIB) is een derdelijns zorgvoorziening. Verwijzers van een ggz-instelling of de reclassering kunnen patiënten aanmelden voor behandeling in de KIB. Deze aanmelding wordt besproken in het aanmeldoverleg. Daarna volgt een intake, in overleg met de verwijzer. Zodra er plaats is, wordt de patiënt opgenomen. Voor opname is een rechterlijke machtiging of een zorgmachtiging vereist. Verwijzers blijven gedurende de opname betrokken bij de behandeling.

Download aanmeldformulier KIB-patiënten

Crisisopname

Bij een crisisaanmelding kijkt de kliniek met spoed, binnen 24 uur, of de patiënt plaatsbaar is. Of dit mogelijk is, hangt van verschillende factoren af, zoals de beschikbaarheid van een bed en de vereiste medische zorg, en de aanwezigheid van een rechterlijke machtiging of een zorgmachtiging. Alleen verwijzers, zoals een ggz-instelling of de reclassering, kunnen patiënten aanmelden voor een crisisopname.

Van der Hoeven Kliniek is onderdeel van De Forensische Zorgspecialisten