Congres Pedofilie en pedoseksualiteit - Een taboe belicht

Terug naar overzicht

Categorie: Congressen en evenementen

Gepubliceerd op 03-10-2016

Donderdag 6 oktober vindt in Amersfoort het congres 'Pedofilie en pedoseksualiteit - Een taboe belicht' plaats. Een aantal medewerkers van De Forensische Zorgspecialisten zullen spreken op dit congres.

Een seksueel verlangen naar kinderen is bij pedofielen aan de orde van de dag, maar de worsteling met zo’n verlangen ook. Waar pedofilie in de jaren tachtig nog een bespreekbaar onderwerp was, ziet de samenleving dit anno 2016 als seksueel grensoverschrijdend gedrag. Pedofilie is daarom lastig bespreekbaar en het bieden van de juiste hulp kan hiermee in het geding komen. Wat zijn de huidige feiten, ontwikkelingen en behandelingsmethoden voor pedofilie en pedoseksualiteit? Welke dilemma’s en overwegingen zijn er wanneer een pedofiel de grens overschrijdt?

Jules Mulder (oud directeur van de Waag en voorzitter Stop it Now!) vertelt over Pedofilie, pedoseksualiteit en parafilieën, gevolgd door Jan Hendriks over (on)mogelijkheden in behandeling van pedoseksuelen. In een verdiepingsessie zijn Jan Willem van den Berg en Eelco van Doorn aan het woord over 'Pedoseksuelen – behandeling van dynamische risicofactoren'. Jolanda Verbeek sluit de dag af met een verdiepingssessie “Het zal uw man, zoon of vader maar wezen”.

Terug naar overzicht

Van der Hoeven Kliniek is onderdeel van De Forensische Zorgspecialisten