DFZS @ FFZ 2021 Close(d)

Terug naar overzicht

Categorie: Congressen en evenementen

Gepubliceerd op 20-01-2021

Op 26 januari vindt het Festival Forensische Zorg plaats, voor de eerste keer online! Enkele collega’s zullen ook hun kennis delen.

Wie van ons kan je aan het werk zien:

  • Vivienne De Vogel over Zelfbeschadigend gedrag in een gesloten context: Vivienne gaat in op de meest toegepaste methoden, de ernst van de incidenten en de diagnoses van de patiënten. Wat waren de motieven en hoe kunnen we dit gedrag voorkomen? Meer info.
  • Joshua Zandberg en Marly van den Biggelaar over Gezond groepsklimaat: een kijkje op een KKB-afdeling. Ze laten zien hoe in hun therapeutisch leefklimaat de focus ligt op vooruitgang door middel van samenwerking. Meer info.
  • Petra van den Brand en Eva Luining over Samen theater maken: een andere werkrelatie met je patiënt. In deze interactieve workshop laten ze zien hoe de werkalliantie kan verbeteren als de hiërarchie op een gezonde manier wegvalt. Meer info.
  • Joan van Horn en Julia Wilpert met Op afstand nabij. Hoe kun je digitale middelen het beste inzetten om verschillende cliënten adequate hulp te bieden. Meer info.
  • Hilde Koelmans (Lister) en Simone Butler-Jacobs met Werk als sleutel tot openheid en integratie: in deze film praten Hilde en Simone over de knelpunten en kansen rond werk vinden als tbs-er. Samen schetsen ze het belang van werk vanuit het oogpunt van veiligheid in de samenleving. Meer info
  • Anne Koppe (Hogeschool Utrecht) & Vivienne de Vogel met Van binnen bevrijd!: onderzoekster Vivienne de Vogel is naast haar workshop over zelfbeschadigend bedrag, ook betrokken bij deze workshop van Anne Koppe. Ze deed onderzoek naar de mentale veerkracht van de forensische zorgprofessional. In deze workshop vertellen ze over de eerste resultaten. Meer info.

Ben jij ook benieuwd wat je collega’s te vertellen hebben? Aanmelden voor het festival kan via hun aanmeldingslink.

Terug naar overzicht

Van der Hoeven Kliniek is onderdeel van De Forensische Zorgspecialisten