Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord
Terug naar overzicht

05 jul 16

Drukbezochte heropening

Ruim 150 gasten hebben samen met de Van der Hoeven Kliniek de heropening gevierd. Gedurende een jaar is de locatie waar patiënten met een tbs-maatregel verblijven drastisch gerenoveerd. Hierdoor zijn patiënten en medewerkers, die een jaar tijdelijk elders gehuisvest zijn geweest, recent weer terugverhuisd naar de vertrouwde locatie. Dankzij de renovatie zijn de leef- en behandelomstandigheden van de patiënten sterk verbeterd. Ook is de materiële beveiliging van de Van der Hoeven Kliniek aan de eisen van deze tijd aangepast.

Dit heugelijke feit is gevierd met externe relaties en collega’s van de kliniek. Wouter van Ewijk, Raad van Bestuur De Forensische Zorgspecialisten, heeft alle gasten welkom geheten en gaf daarna het woord aan Kees Diepeveen, locoburgemeester van de gemeente Utrecht. De locoburgemeester schetste de band die de kliniek sinds jaar en dag heeft met de gemeente. Vervolgens was Andrée van Es, voorzitter Raad van Toezicht De Forensische Zorgspecialisten, aan de beurt die haar persoonlijke ontwikkeling van rechtenstudente in Utrecht koppelde aan de kliniek die toen al een voorbeeld was. En trots was dat de renovatie in zo’n korte periode zo geslaagd is uitgevoerd.

Het intermezzo door patiënten en medewerkers waarin muziek, koorddansen en een dialoog over lijnen centraal stond was het hoogtepunt van de heropening. Hierin werd Rein Souwerbren, directeur van de Van der Hoeven Kliniek, meegenomen in het koorddansen; zou hij in een keer naar de overkant kunnen lopen of had hij daar hulp bij nodig? Symbolisch voor de behandeling in de kliniek. Natuurlijk ontbrak een dankwoord niet aan alle externe relaties en collega’s die de renovatie mogelijk hebben gemaakt.

Na dit het officiële gedeelte was er een borrel en de mogelijkheid voor externe relaties om mee te doen aan een rondleiding in de kliniek die gegeven werd door collega’s en patiënten.