Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord
Terug naar overzicht
    congres

08 jun 17

Studiedag 15 juni 2017: een oriëntatie op grensoverschrijdend gedrag door vrouwen

De NVRG sectie Forensische Systeemtherapie organiseert op donderdag 15 juni 2017 bij de Van der Hoeven Kliniek de studiedag "Op zoek naar Bloody Mary": een oriëntatie op grensoverschrijdend gedrag door vrouwen.
 
Grensoverschrijdend gedrag van vrouwen is minder in beeld dan dergelijk gedrag van mannen. We verkennen tijdens deze studiedag verschillende vormen van grensoverschrijdend gedrag door vrouwen, maar ook de verschillen en/of overeenkomsten tussen mannen en vrouwen in prevalentie; uiting; sociale context; maatschappelijke en justitiële afhandeling. Ook bespreken we enkele behandelmethoden. Verder maken we gebruik van de expertise van de deelnemers door in groepjes stil te staan bij de thema’s die door de sprekers behandeld zijn. Daarnaast gaan we onderzoeken welke behandellijnen, vanuit een systeemtheoretisch perspectief, bij deze thema’s kunnen passen.
 
Tijdens deze studiedag houdt Nyomi Cairo, behandelaar bij de Waag, een lezing over ‘Eens een dief, niet altijd een dief’. Daarnaast vertellen ervaringsdeskundige/acteurs van de Van der Hoeven Kliniek hun verhaal tijdens  Uit het leven gegrepen: "De vrouw als gevaar".

Meer informatie over deze studiedag? Klik hier.