Van de nood een deugd maken: aan de slag met dynamische risicofactoren bij zedendelinquenten - NL-ATSA congres 20 februari 2018

Terug naar overzicht

Categorie: Congressen en evenementen

Gepubliceerd op 01-02-2018

Op 20 februari 2018 vindt de jaarlijkse studiedag van NL-ATSA plaats: ‘Van de nood een deugd maken: aan de slag met dynamische risicofactoren bij zedendelinquenten’. Tijdens deze studiedag, gehouden bij de Van der Hoeven Kliniek, hebben onze collega's Wineke Smid, Jan Willem van den Berg en Eelco van Doorn een groot organisatorisch en inhoudelijk aandeel.

Tijdens hun sessie 'Een gepersonaliseerde behandeling van dynamische risicofactoren: Van theorie naar de praktijk' vertellen zij over: de Incentive Theory of Sexual Offending, een recent uitgevoerde netwerkanalyse op dynamische risicofactoren van zedendelinquenten en geven zij een praktisch voorbeeld van hoe je risicotaxatie en behandeling meer kun integreren.

NL-ATSA is een vereniging die zich inzet voor de preventie van zedendelicten. De vereniging richt zich zowel op primaire preventie door middel van voorlichting en hulpverlening als op secundaire en tertiaire preventie door middel van risicotaxatie en behandeling.

Klik hier om het programma te bekijken.

Terug naar overzicht

Van der Hoeven Kliniek is onderdeel van De Forensische Zorgspecialisten