Zaterdag 17 maart geslaagde open dag

Terug naar overzicht

Categorie: Congressen en evenementen

Gepubliceerd op 19-03-2018

Op zaterdag 17 maart 2018 opende de Van der Hoeven Kliniek haar deuren voor de open dag. Het evenement was een initiatief  van TBS Nederland, de koepelorganisatie van de Nederlandse FPK’s en FPC’s. Zeven forensisch psychiatrische centra en klinieken, waaronder twee locaties van de Van der Hoeven Kliniek (de locatie Willem Dreeslaan in Utrecht en de Voorde in Amersfoort) namen deel. Er kwamen op deze twee locaties in totaal ongeveer 90 mensen op bezoek.

De meesten vonden het een mooie kans om een kijkje te nemen achter de muren en een antwoord te krijgen op vragen over tbs, behandeling en veiligheid. Na afloop schreef een van de bezoekers van de Voorde op de pagina van de Van der Hoeven Kliniek op Facebook: ‘Ik was nooit eerder in een tbs-kliniek geweest. Betrokkenheid en professionaliteit zijn woorden die bij mij opkwamen na dit bezoek. Wij vonden het ontzettend informatief.’

Ook de pers was tijdens deze open dag aanwezig op onze locatie in Utrecht. Naar aanleiding hiervan zijn diverse artikelen verschenen:
RTV Utrecht
Radio M: Interview met Josee Bos in het programma Prettig weekend over de Open Dag (na 16 minuten)
NRC Een minimaatschappij binnen de muren van de tbs-kliniek
AD Van der Hoeven Kliniek gaat geen enkele vraag uit de weg tijdens open dag

Terug naar overzicht

Van der Hoeven Kliniek is onderdeel van De Forensische Zorgspecialisten