De Forensische Zorgspecialisten

Berichten (20)

Bas Frelier, Josje Gipman en Nikki Schouten over seksuele gezondheid

04-04-2022

Uit onderzoek blijkt dat behandelaren binnen de forensische zorg het soms lastig vinden om met hun patiënten of cliënten te praten over seksualiteit. Echter blijkt ook uit onderzoek dat het praten over dit onderwerp juist heel belangrijk is. Maar hoe maak je dit op de juiste manier bespreekbaar binnen de behandeling?

Lees meer

De Forensische Zorgspecialisten door Effectory onderscheiden als World-class Workplace 2022

11-02-2022

​De Forensische Zorgspecialisten (DFZS) en Effectory maken met veel genoegen bekend dat DFZS opnieuw is onderscheiden als World-class Workplace 2022. Dit label is een onderscheiding voor uitstekend werkgeverschap en onderstreept de inzet van DFZS om de bevlogenheid onder huidige en toekomstige medewerkers te bevorderen.

Lees meer

‘Nooit eerder werd seksuologie binnen het forensische werkveld op zo’n grote schaal geïmplementeerd.'

11-11-2021

Op het gebied van onderzoek en behandeling van seksueel delictgedrag is De Forensische Zorgspecialisten koploper in Nederland. Toch ontstond er de afgelopen jaren steeds meer de behoefte om kennis vanuit de seksuologie te integreren in de behandeling bij patiënten van de Van der Hoeven Kliniek en cliënten van de Waag. Deze koppeling bestond nog niet nauwelijks, maar zou wel bijdragen aan het verlagen van het recidiverisico van de patiënt of cliënt. In 2019 werd daarom de vakgroep seksuologie opgericht om hier een antwoord op te bieden.

Lees meer

Campagne Werken in de Forensische Zorg

02-07-2021

Recent is het magazine 'Verder Kijken' van de campagne Werken in de Forensische Zorg gelanceerd. In het magazine komen verschillende collega's aan het woord. Zij vertellen enthousiast over het werken in de forensische zorg. Wat zijn hun drijfveren en waar zijn ze trots op?

Lees meer

Rogier ter Hall over het BedrijfsOpvangTeam - De DFZS-podcast #6

22-06-2021

​In deze aflevering van de DFZS-podcast praten we met Rogier ter Hall over het BedrijfsOpvangTeam van De Forensische Zorgspecialisten. Rogier is preventiemedewerker binnen DFZS en coördinator van het BOT. Het BOT is een team dat medewerkers binnen onze organisatie opvangt na een ingrijpende gebeurtenis op de werkvloer.

Lees meer

Website werkenbijdfzs.nl totaal vernieuwd

02-03-2021

Vandaag is onze totaal vernieuwde website voor Werken bij DFZS live gegaan! En wat zijn we blij met het resultaat. Naast dat de inhoud en het uiterlijk helemaal veranderd is, hebben we het ook makkelijker gemaakt om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwe vacatures van De Forensische Zorgspecialisten, de Waag en de Van der Hoeven Kliniek.

Lees meer

Nieuwsbrief Ketenveldnorm juli 2020

10-07-2020

Het is weer tijd voor een nieuwe update. In deze nieuwsbrief lees je meer over waar we nu precies staan en hoe we verder gaan. Daarnaast neemt Karen Hermanns in deze nieuwsbrief afscheid. Zij gaat een mooie uitdaging aan buiten Fivoor en laat daarmee ook de ketenveldnorm los. Natuurlijk hebben we ook weer een update vanuit het landelijke projectteam voor jullie.​

Lees meer

Nieuwsbrief Ketenveldnorm mei 2020

14-05-2020

Het is weer tijd voor een nieuwe update. In deze nieuwsbrief lees je meer over waar we nu precies staan en hoe het zit met nieuwe instroom. Natuurlijk hebben we ook weer een update vanuit het landelijke projectteam voor jullie.

Lees meer

Van der Hoeven Kliniek is onderdeel van De Forensische Zorgspecialisten