Van der Hoeven Kliniek en de Waag Utrecht behalen niveau Zilver van de Milieuthermometer als eerste zorginstellingen in Utrecht

Terug naar overzicht

Categorie: Media

Gepubliceerd op 26-09-2019

We zijn heel trots dat de Van der Hoeven Kliniek en de Waag Utrecht als eerste zorginstellingen van de gemeente Utrecht het niveau Zilver van de Milieuthermometer hebben behaald! De officiële ondertekening van het certificaat vond op woensdag 25 september plaats in het Bartholomeus Gasthuis in Utrecht. Het zilveren milieucertificaat is na de audit eind mei afgegeven voor onze locaties Willem Dreeslaan, de Wierde (Oudlaan) en de Waag Utrecht. Dat betekent dat we alles op het gebied van duurzaamheid voor deze panden op orde hebben en dat we onze bijdrage leveren om energie te besparen en de uitstoot van CO2 te beperken. Eerder behaalden de Van der Hoeven Kliniek en de Waag Utrecht al de bronzen Milieuthermometer. 

Om het zilveren certificaat te behalen zijn verschillende maatregelen genomen waaronder het overstapen op led-verlichting, het onderzoeken van het gebruik van zonnepanelen, het afschaffen van het gebruik van plastic bekers en het beter scheiden van afval.

Ziekenhuizen en zorginstellingen hebben vanuit het klimaatakkoord de taak om in 2030 met elkaar 50% CO2 reductie te reduceren, op weg naar een CO2 vrije bedrijfsvoering in 2050. In de gemeente en provincie Utrecht zijn zorginstellingen en ziekenhuizen al op tijd met het verduurzamen van bedrijfsvoering en vastgoed aan de slag gegaan. Steeds meer zorgorganisaties behalen certificaten – zoals de milieuthermometer - die hun stappen op weg naar deze ambitie zichtbaar en controleerbaar maken.

 

Terug naar overzicht

Van der Hoeven Kliniek is onderdeel van De Forensische Zorgspecialisten