Periode

Categorie

Nieuwsberichten

Als journalisten vragen hebben of geïnteresseerd zijn in een interview, kunnen zij contact opnemen met een van onze persvoorlichters: Hiske Dibbets (tel. 030 - 275 82 55) of Sandra Eigeman (tel. 030 - 275 82 15).

Berichten (141)

Geweld door vrouwen: tien verhalen over vrouwen veroordeeld tot tbs met dwangverpleging

17-06-2017

Waarom brengt een vrouw haar baby om het leven of laat ze haar kind seksueel misbruiken? Wat weten we eigenlijk over vrouwelijk gewelddadig gedrag en over de behandeling daarvan? In het zojuist verschenen boek Geweld door vrouwen geeft forensisch psychologe Vivienne de Vogel meer inzicht in vrouwen die in de forensische zorg zijn beland.

Lees meer

ROM-data niet meer beschikbaar voor databank SBG

13-06-2017

Tot voor kort deelde de Van der Hoeven Kliniek maandelijks de uitkomsten van Routine Outcome Measurement-vragenlijsten (ROM) met databank Stichting Benchmark GGZ (SBG). De Van der Hoeven Kliniek maakt gebruik van ROM-vragenlijsten om informatie te verzamelen over de effectiviteit van behandeling bij haar patiënten. De uitkomsten van deze vragenlijsten zijn zodanig bewerkt dat deze niet tot een persoon te herleiden zijn.

Lees meer

Sprekers DFZS op internationale IAFMHS conferentie volgende week

08-06-2017

Volgende week vindt de internationale conferentie georganiseerd door IAFMHS (the International Association of Forensic Mental Health Services) plaats in Kroatie. Een aantal medewerkers van De Forensische Zorgspecialisten levert een bijdrage aan deze conferentie.

Lees meer

Studiedag 15 juni 2017: een oriëntatie op grensoverschrijdend gedrag door vrouwen

08-06-2017

​De NVRG sectie Forensische Systeemtherapie organiseert op donderdag 15 juni 2017 bij de Van der Hoeven Kliniek de studiedag "Op zoek naar Bloody Mary": een oriëntatie op grensoverschrijdend gedrag door vrouwen.

Lees meer

Afdeling voor moeilijk onderzoekbaren eind april van start

13-04-2017

Van de verdachten die naar het Pieter Baan Centrum (PBC) worden verwezen, weigert een deel medewerking aan het onderzoek. Dit betekent niet dat de rechter vervolgens geen informatie krijgt. In de meeste gevallen kan het PBC alsnog een rapportage opleveren. In de zoektocht om de advisering aan de rechter verder te optimaliseren, start het PBC eind april een speciale afdeling voor moeilijk onderzoekbaren.

Lees meer

Hoe goed voorspellen voor zedendelinquenten ontwikkelde risicotaxatie-instrumenten recidive?

10-04-2017

Hoe goed voorspellen voor zedendelinquenten ontwikkelde dynamische risicotaxatie-instrumenten seksuele en gewelddadige recidive? Deze onderzoeksvraag staat centraal in de onlangs gepubliceerde meta-analyse waaraan onze collega’s Wineke Smid, Edwin Wever en Jan Willem van den Berg samen met anderen hebben gewerkt.

Lees meer

Theatervoorstelling van Van der Hoeven Kliniek in het AD

23-03-2017

Op 23 maart is een artikel verschenen in het Algemeen Dagblad over medewerkers en patiënten van de Van der Hoeven Kliniek die meedoen aan een voorstelling met het Amerikaanse Cornerstone gezelschap uit Los Angeles bij het Stut Theaterfestival in Utrecht.

Lees meer

Vivienne de Vogel benoemd als bijzonder lector bij Hogeschool Utrecht

06-03-2017

Dr. Vivienne de Vogel is per 1 maart benoemd als bijzonder lector bij het lectoraat ‘Werken in Justitieel Kader’ van Hogeschool Utrecht. Dit lectoraat is in 2008 gestart op initiatief van de drie reclasseringsorganisaties (3 RO) en Hogeschool Utrecht. De bijzonder lector zal de onderzoekslijn ‘continuïteit in het justitiële domein’ verder ontwikkelen. Naast haar deeltijdbenoeming blijft De Vogel werkzaam in haar huidige functie als hoofd Onderzoek bij De Forensische Zorgspecialisten (DFZS).

Lees meer

Van der Hoeven Kliniek is onderdeel van De Forensische Zorgspecialisten