Periode

Categorie

Nieuwsberichten

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws met onze nieuwsbrief. Meld je hier aan!

Als journalisten vragen hebben of geïnteresseerd zijn in een interview, kunnen zij contact opnemen met Sandra Eigeman (030-275 82 15) en Astrid Goossens (030-275 82 55).

Berichten (174)

Meer weten over beschermende factoren bij jeugd?

16-01-2017

Op 24 januari vindt in de Fabrique het Festival Forensische Zorg plaats, met als thema De Bedoeling. Tijdens dit festival houdt Michiel de Vries Robbé van de onderzoeksafdeling (samen met Anneke Kleven van de VU) een deelsessie. Het onderwerp van deze deelsessie is Beschermende factoren voor jeugd; innovatie in de keten.

Lees meer

Interessante sprekers tijdens jaarlijkse NL-ATSA congres

16-01-2017

Op 26 januari 2017 vindt het jaarlijkse NL-ATSA congres bij de Van der Hoeven Kliniek. Tijdens dit congres, met als thema 'Responsiviteit bij zedendaders, de grote bijzaak?' geven interessante sprekers een lezing.

Lees meer

Laat jij je informeren over Routine Outcome Monitoring?

13-01-2017

Tijdens het Forensisch festival op 24 januari, met als thema De Bedoeling, vertellen twee onderzoekers van de Waag over de ROM: Routine Outcome Monitoring: een kernset van risicofactoren voor de ambulante forensische populatie.

Lees meer

Mede-auteurs DFZS Handboek psychiatrie en lichte verstandeiljke beperking

06-01-2017

Onlangs is het boek Handboek psychiatrie en lichte verstandelijke beperking uitgekomen. Aan dit handboek hebben Vivienne de Vogel (hoofd afdeling onderzoek van De Forensische Zorgspecialisten) en Jan Willem van den Berg (psychotherapeut van de Van der Hoeven Kliniek) een bijdrage geleverd.

Lees meer

Geweld tijdens de behandeling - Festival Forensische zorg 2017

05-01-2017

Professionals in de forensische zorg werken dagelijks hard aan de belangrijke taak om patiënten klaar te stomen voor een veilige terugkeer in de maatschappij. Maar ook tijdens de behandeling in de kliniek komt geweld voor en helaas zijn hulpverleners hier maar al te vaak slachtoffer van.

Lees meer

Forensisch festival 2017 - De Bedoeling

02-01-2017

Elke dag leveren we ieder in onze eigen instelling de best mogelijke zorg aan onze cliënten. Betrokken, vakbekwaam en met hart voor ons werk. We doen dit in samenwerking met allerlei instanties: de rechterlijke macht, de inspectie, de samenleving. Deze buitenwereld is van grote invloed op ons werk. Het lijken soms aparte werelden.

Lees meer

Utrechtse zorginstellingen werken aan een gezond milieu

25-11-2016

Negen Utrechtse zorginstellingen (waaronder de Van der Hoeven Kliniek), het milieuplatform Zorg en de gemeente Utrecht willen ieder vanuit hun verantwoordelijkheid en vooral ook samen invulling geven aan de Utrechtse ambitie om in 2030 klimaatneutraal te zijn.

Lees meer

Sprekers DFZS tijdens 11e landelijke studiedag 'Forenssich Zorg'

17-11-2016

Op 22 november 2016 vindt in het Aristo in Amsterdam de 11e landelijke studiedag 'Forensische Zorg' plaats. Een passende en effectieve voortzetting van zorg na afloop van een forensische (strafrechtelijke) titel werkt bevorderend bij het tegengaan van recidive. Hoe zorg je voor een soepele overgang van de forensische zorg naar de reguliere ggz en voortzetting van die zorg? Wat zijn hierbij de beschermende factoren? En hoe bevorder je de samenwerking tussen alle bij de forensische zorgketen betrokken stakeholders?

Lees meer

Van der Hoeven Kliniek is onderdeel van De Forensische Zorgspecialisten