Periode

Categorie

Nieuwsberichten

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws met onze nieuwsbrief. Meld je hier aan!

Als journalisten vragen hebben of geïnteresseerd zijn in een interview, kunnen zij contact opnemen met Sandra Eigeman (030-275 82 15).

Berichten (220)

“TBS zonder muren, voor even……”

29-09-2022

Op 23 oktober zal een koor van buiten de kliniek zal samen met het kleine kliniekkoor een korte uitvoering geven. Tbs'ers en mensen van 'buiten' zingen gemengd. Je merkt het verschil niet. Wie is de patiënt en wie niet? En daar gaat het ons om die middag: Tbs'ers, het zijn gewoon mensen.

Lees meer

Vijf jaar na de moord op Anne Faber (tv-fragment)

27-09-2022

EenVandaag interviewde Wineke Smid van der Van der Hoeven Kliniek, over de impact van de moord op Anne Faber en de invloed hiervan op de door- en uitstroom van tbs-patiënten in de samenleving. Daarnaast kwam het belang van risicotaxaties aan de orde, en het moment waarop dat gedaan wordt.

Lees meer

Social Run Teams zijn van start!

16-09-2022

ojuist is ons team van De Forensische Zorgspecialisten gestart met de estafetteloop van 555 km voor de Socialrun. Het doel van de Social Run is om aandacht te vragen voor de geestelijke gezondheidszorg en het thema van dit jaar is Inclusie.

Lees meer

Experts zien niets in verbod kindersekspop: 'Voorkomt geen kindermisbruik'

13-09-2022

Wineke Smid, psycholoog en onderzoeker van de Van der Hoeven Kliniek werd gister geïnterviewd door RTL NIeuws. Zij heeft namelijk grote twijfels bij het voornemen van minister Dilan Yesilgoz (Justitie en Veiligheid) om kindersekspoppen te verbieden.

Lees meer

Inclusieweek bij de Van der Hoeven Kliniek

12-09-2022

Vanaf vandaag tot aanstaande vrijdag 16 september is het bij alle locaties van de Van der Hoeven Kliniek Inclusieweek. Dit in navolging van de Inclusieweek die Social Run organiseert. Een week vol letterlijke en figuurlijke beweging om aandacht te vragen voor de positie van mensen met psychische kwetsbaarheden in de maatschappij.

Lees meer

​Sponsor jij ons tijdens de Social Run?

08-09-2022

Ook dit jaar doet een team van sportieve De Forensische Zorgspecialisten mee aan de jaarlijkse Social Run. De Social Run is een estafetteloop van 555 km en vindt plaats in het derde weekend van september. Dit jaar van 16 t/m 18 september 2022. En zij zijn nog op zoek naar sponsoring.

Lees meer

Veerkracht - Jaarverslag 2021

06-09-2022

2021 was een jaar waarin de veerkracht van onze organisatie zichtbaar werd. De COVID-19-crisis had een grote impact op het leven van patiënten en medewerkers. Het vinden van een manier om op een gezonde en veilige wijze de dagelijkse gang van zaken weer op te pakken was belangrijk. Tegelijkertijd stond het afgelopen jaar onder andere in het teken van krijgen van het keurmerk World-class Workplace 2022 en werd de Sluis, de nieuwe transmurale woonvoorziening geopend.

Lees meer

Bij een unieke werkomgeving hoort een unieke kennismaking

17-08-2022

Op dinsdag 20 september én donderdag 22 september 2022 organiseert de Van der Hoeven Kliniek een Meet & Greet voor potentiële sociotherapeuten/groepsleiders. Maak een praatje met onze groepsleiders en/of sluit aan bij een jamsessie met tbs-patiënten en kom kennismaken met onze bijzondere werkwijze.

Lees meer

Van der Hoeven Kliniek is onderdeel van De Forensische Zorgspecialisten