Periode

Categorie

Nieuwsberichten

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws met onze nieuwsbrief. Meld je hier aan!

Als journalisten vragen hebben of geïnteresseerd zijn in een interview, kunnen zij contact opnemen met Sandra Eigeman (030-275 82 15).

Berichten (212)

NL-ATSA congres: dynamische risicofactoren van zedendelinquenten

22-12-2017

Op 20 februari 2018 organiseert NL-ATSA een interessant congres over diagnostiek en behandeling van dynamische risicofactoren van zedendelinquenten in de Van der Hoeven Kliniek te Utrecht.

Lees meer

Mariëtte Keijser bestuurder bij De Forensische Zorgspecialisten

21-12-2017

Medio maart 2018 treedt Mariëtte Keijser als bestuurder in dienst bij De Forensische Zorgspecialisten (DFZS). DFZS levert kennis en diensten in de forensische zorg. Wij werken aan een samenleving waarin iedereen zich goed en veilig voelt. Onze organisatie bestaat uit twee onderdelen: de Waag en de Van der Hoeven Kliniek.

Lees meer

Van der Hoeven Kliniek behaalt voor drie locaties Milieuthermometer Brons

24-11-2017

De Van der Hoeven Kliniek heeft voor drie locaties in Utrecht het Bronzen Milieukeurmerk behaald. De locaties werken vanaf nu volgens een praktisch milieuzorgsysteem. Wethouder Victor Everhardt heeft op vrijdag 24 november het keurmerk uitgereikt aan Martin Bijker, directeur van de Van der Hoeven Kliniek. Dit is de eerste organisatie in Utrecht die het keurmerk in ontvangst mag nemen.

Lees meer

Minder regelgekte meer zorg

16-11-2017

De regelgekte is doorgeslagen in de ggz. Onder de slogan ‘Minder Regelgekte Meer Zorg’ start GGZ Nederland samen met de sector een campagne om de administratieve lasten met de helft te verminderen.

Lees meer

Brons voor milieuthermometer Van der Hoeven Kliniek

03-11-2017

De gemeente Utrecht heeft milieu en duurzaamheid hoog op de agenda staan. Ze stimuleert bedrijven en instellingen om een bijdrage te leveren aan de Utrechtse doelstellingen om energie te besparen en CO2 uitstoot te verminderen.

Lees meer

Meer weten over onze onderzoeksafdeling?

02-11-2017

De Forensische Zorgspecialisten hebben een duidelijke focus op innovatie en kwaliteit. Daarom zetten we sterk in op expertiseontwikkeling en onderzoek. Wil je meer weten over onze onderzoeksafdeling? Er wordt een paar keer per jaar een nieuwsbrief verzonden.

Lees meer

Bepaal jij mee met het programma van Het Forensisch Festval 2018?

02-11-2017

Als er één dag in het jaar is waarop de verbinding binnen het werkveld wordt gezocht én gevonden, is het wel tijdens het Festival Forensische Zorg. Een actieve dag vol workshops, lezingen, debatten en informatie voor professionals in de forensische zorg. Dit jaar vindt deze dag plaats op 23 januari 2018.

Lees meer

Certificering ForFACT-team Utrecht goed verlopen

22-09-2017

​Het team heeft een 4,5 gehaald van de in totaal 5 punten. Een mooi resultaat. Het betreft een certificering door de CCAF (Centrum Certificering ACT en FACT). Elke drie jaar moet een ForFACT-team zich opnieuw laten certificeren. Dit gaat volgens de Forensische FACTS, een scorelijst die zij op alle punten langslopen en uitvragen.

Lees meer

Van der Hoeven Kliniek is onderdeel van De Forensische Zorgspecialisten