Periode

Categorie

Nieuwsberichten

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws met onze nieuwsbrief. Meld je hier aan!

Als journalisten vragen hebben of geïnteresseerd zijn in een interview, kunnen zij contact opnemen met Sandra Eigeman (030-275 82 15).

Berichten (220)

Drukbezochte heropening

05-07-2016

Ruim 150 gasten hebben samen met de Van der Hoeven Kliniek de heropening gevierd. Gedurende een jaar is de locatie waar patiënten met een tbs-maatregel verblijven drastisch gerenoveerd. Hierdoor zijn patiënten en medewerkers, die een jaar tijdelijk elders gehuisvest zijn geweest, recent weer terugverhuisd naar de vertrouwde locatie.

Lees meer

Nieuwsbrief afdeling onderzoek juni 2016 van De Forensische Zorgspecialisten verschenen

01-06-2016

De nieuwsbrief van de afdeling onderzoek van De Forensische Zorgspecialisten is voor de tweede keer verschenen. De nieuwsbrief is bedoeld om belangstellenden te informeren over de activiteiten van de afdeling. In deze editie speciale aandacht voor projecten die verbonden zijn aan calls van het programma Kwaliteit Forensische Zorg (KFZ).

Lees meer

Verpleegkunstprijs voor Kastanjehof E

23-05-2016

Op donderdag 12 mei is de verpleegkunstprijs uitgereikt aan het verpleegkundig team van Kastanjehof E dat een prachtig samenwerkingsproject met de Voorde is gestart. Bij de Voorde, de afdeling voor forensische psychiatrie op het terrein van Zon & Schild, zijn patiënten opgenomen die de strenge beveiliging van de Voorde niet meer nodig hebben, maar wel baat hebben bij de structuur en behandelmethode zoals deze op de Voorde wordt geboden. De uitdaging lag er voor het team van Kastanjehof E in om voor deze groep patiënten een goede oplossing te bedenken, zodat de patiënten naar de reguliere ggz overgeplaatst zouden kunnen worden.

Lees meer

Vivienne de Vogel gast editor van Special issue International Journal of Forensic Mental Health

23-03-2016

Deze week is het eerste deel verschenen van een dubbel special issue van International Journal of Forensic Mental Health over gender waarvoor Vivienne de Vogel (hoofd afdeling onderzoek bij De Forensische Zorgspecialisten) en Tonia Nicholls uit Canada gast editor waren. Zij schreven samen ook de introductie tot dit special issue waarin ze de literatuur naar genderverschillen in de forensische psychiatrie, gender-sensitieve risicotaxatie en gender-responsieve behandeling samenvatten.

Lees meer

Training Static-Stable-Acute tijdens congres Antwerpen

16-03-2016

Morgen en overmorgen zal in Antwerpen aan de Thomas More Academie, in samenwerking met NL-ATSA, een tweedaags internationaal congres met de titel ‘At the Crossroads’ plaatsvinden. De huidige stand van zaken en wenselijke toekomstige ontwikkelingen met betrekking tot de behandeling van zedendelinquenten zal worden besproken door internationaal vooraanstaande experts in samenwerking met NL-ATSA.

Lees meer

Vivienne de Vogel en Ellen van den Broek spreken tijdens Risicotaxatie langs de meetlat

14-03-2016

Donderdag 17 maart vindt het congres Risicotaxatie langs de meetlat plaats. Vivienne de Vogel (Hoofd afdeling Onderzoek) vertelt iets over Psychopathie, vrouwen en risicotaxatie – een zeldzame combinatie? en Ellen van den Broek (Hoofd behandeling) over Praktijk – risicotaxatie vanuit de patiënt bekeken.

Lees meer

Vivienne de Vogel spreekt over gender-responsieve behandeling

02-03-2016

Vivienne de Vogel, hoofd van de afdeling Onderzoek van De Forensische Zorgspecialisten, laat haar licht schijnen op het belang van gender-responsieve behandeling.

Lees meer

Forensische GGz anno 2016 - Vivienne de Vogel spreekt

19-02-2016

Op vrijdag 22 april 2016 vindt in de Rode Hoed in Amsterdam het jaarsymposium 'Forensische GGz Anno 2016 - de stand van zaken' plaats.

Lees meer

Van der Hoeven Kliniek is onderdeel van De Forensische Zorgspecialisten