Periode

Categorie

Nieuwsberichten

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws met onze nieuwsbrief. Meld je hier aan!

Als journalisten vragen hebben of geïnteresseerd zijn in een interview, kunnen zij contact opnemen met Sandra Eigeman (030-275 82 15).

Berichten (220)

Stilstaan bij de tijd: seizoensfotografie bij locatie Oudlaan

25-07-2022

Foto’s van mooie bloemen, planten en bomen; bij de locatie Oudlaan van de Van der Hoeven Kliniek leggen we de seizoenen tegenwoordig vast op de gevoelige plaat. De mooiste foto’s hangen we op in de stilteruimte. Het leven in de kliniek is volgens sommige patiënten namelijk een aaneenrijging van dagen. Door op deze manier stil te staan bij de seizoenen kunnen patiënten meer grip krijgen op de tijd.

Lees meer

Het Innovatielab wordt bewust breed inzetbaar

25-07-2022

Het nieuwe Innovatielab is in de Van der Hoeven Kliniek te vinden op een symbolische plek: "Het ligt aan wat we de 'buitendienstgang' noemen: halverwege de kliniek en 'buiten'," vertelt hoofd Onderzoek Wineke Smid enthousiast. Daarmee illustreert het lab ook de positie van de afdeling Onderzoek: "Innovatie en onderzoek zijn een doorgeefluik tussen klinische praktijk en wetenschap. We vertalen wetenschappelijke inzichten naar de kliniek en onderzoeken oplossingen die in de kliniek blijken te werken, om ze wetenschappelijk te kunnen onderbouwen."

Lees meer

Patiënten in gesprek met studenten Humanistiek: “Het contact was gewoon gelijkwaardig”

14-07-2022

Binnen de Van der Hoeven Kliniek, en dus ook bij locatie Oudlaan, zijn we transparant in wat we doen, en we laten dan ook graag zien wat er bij ons in de kliniek gebeurt. Om die reden zijn er de afgelopen weken op drie avonden groepsgesprekken geweest tussen patiënten en studenten Humanistiek.

Lees meer

Een unieke beleving in de tuin van onze tbs-kliniek. Kom jij dit ook ervaren?

14-06-2022

Op woensdag 29 juni organiseert de Van der Hoeven Kliniek een Meet & Greet voor potentiële groepsleiders. Normaliter een gesloten setting, dus dit is een unieke kans om kennis te komen maken met onze twee locaties in Utrecht óf onze locatie in Amersfoort.

Lees meer

TBS Nederland publiceert Cijfers en Bijzonderheden 2021

03-06-2022

​TBS Nederland heeft deze week het overzicht ‘Cijfers en Bijzonderheden 2021’ gepubliceerd. Hierin zijn een aantal relevante cijfers over dat jaar en de daarbij behorende achtergrondinformatie verzameld en op een overzichtelijke wijze weergegeven.

Lees meer

Koffie branden als verbindende factor

02-05-2022

​Dit jaar wordt er bij de Van der Hoeven Kliniek, locatie de Wierde, een nieuwe werkplaats geopend: de koffiebranderij. Met de komst van de koffiebranderij en -bar wordt het werkaanbod voor de patiënten groter, en krijgen zij de kans om zich te ontwikkelen in een nieuw beroep.

Lees meer

Acties voor Oekraïne

21-04-2022

Het nieuws rondom de oorlog in Oekraïne heeft ook bij de Van der Hoeven Kliniek gezorgd voor gevoelens van onmacht onder patiënten en medewerkers. Uit medemenselijkheid en de behoefte 'iets te kunnen doen' zijn er acties bedacht om geld in te zamelen voor Giro 555. Daarnaast is er een leegstaand pand ingericht als tijdelijke opvang voor Oekraïense gezinnen.

Lees meer

Informatieavond - Maak kennis met de Van der Hoeven Kliniek

06-04-2022

Op donderdag 28 april opent de Van der Hoeven Kliniek haar deuren voor potentiële sociotherapeuten / groepsleiders. Ben jij in het bezit van een diploma SPH/MWD/HBO-V/Psychologie of heb je een relevante MBO opleiding i.c.m. werkervaring en ben je benieuwd of het werken bij de Van der Hoeven Kliniek bij je past? Kom langs en neem een kijkje in onze kliniek.

Lees meer

Van der Hoeven Kliniek is onderdeel van De Forensische Zorgspecialisten