Periode

Categorie

Nieuwsberichten

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws met onze nieuwsbrief. Meld je hier aan!

Als journalisten vragen hebben of geïnteresseerd zijn in een interview, kunnen zij contact opnemen met Sandra Eigeman (030-275 82 15).

Berichten (201)

‘Nooit eerder werd seksuologie binnen het forensische werkveld op zo’n grote schaal geïmplementeerd.'

11-11-2021

Op het gebied van onderzoek en behandeling van seksueel delictgedrag is De Forensische Zorgspecialisten koploper in Nederland. Toch ontstond er de afgelopen jaren steeds meer de behoefte om kennis vanuit de seksuologie te integreren in de behandeling bij patiënten van de Van der Hoeven Kliniek en cliënten van de Waag. Deze koppeling bestond nog niet nauwelijks, maar zou wel bijdragen aan het verlagen van het recidiverisico van de patiënt of cliënt. In 2019 werd daarom de vakgroep seksuologie opgericht om hier een antwoord op te bieden.

Lees meer

Pilot dagbesteding op zorgboerderij Het Derde Erf

11-11-2021

Elke woensdagmorgen om half 9 vertrekken drie patiënten van de Van der Hoeven Kliniek in Amersfoort met de fiets naar zorgboerderij Het Derde Erf. Daar werken ze de hele ochtend mee op de boerderij, in ruil voor kennis, ervaring en ondersteuning. Amanda Oosterwijk, gz-psycholoog in opleiding tot klinisch psycholoog, is verantwoordelijk voor het managen van het project: “Het is mooi om te zien dat patiënten een eerste connectie kunnen maken met de maatschappij.”

Lees meer

3 vragen aan Jenine Timmers, de nieuwe locatiedirecteur van de Van der Hoeven Kliniek, locatie de Voorde.

26-10-2021

Toen Jenine Timmers de vacature voor locatiedirecteur bij de Voorde zag, voelde ze zich meteen aangesproken. Op 1 november startte ze in de functie. ‘Ik had 3 fijne gesprekken met enorm bevlogen mensen. Het idee om bij deze gemeenschap van mensen te horen, geeft me een warm gevoel.’

Lees meer

Tbs’ers op tournee

15-10-2021

De Van der Hoeven Kliniek gaat vanaf november op theatertour door Nederland. Bij deze tournee spelen tbs-patienten samen met medewerkers en buurtbewoners scènes waarin het thema ‘ontmoeting’ centraal staat. Deze theaterscenes worden gespeeld na vertoning van de documentaire Echo - theater in de tbs en er is een dialoog met de spelers.

Lees meer

Interactieve kennismakingsavond bij de Van der Hoeven Kliniek

13-10-2021

Op donderdag 18 november opent de Van der Hoeven Kliniek locatie de Wierde haar deuren voor potentiële groepsleiders. Ben je in het bezit van een diploma SPH/MWD/HBO-V/Psychologie of ben je in het bezit van een relevant MBO diploma i.c.m. werkervaring, en ben je benieuwd of de Van der Hoeven Kliniek bij je past? Kom dan een kijkje nemen in onze kliniek en beoordeel zelf!

Lees meer

Van der Hoeven Kliniek partner van Sport Coalitie Utrecht: sport als onderdeel van herstel

29-09-2021

Vrijdag 17 september gaf wethouder sport Maarten van Ooijen tijdens het European Life Goals Games-congres ‘De maatschappelijke waarde van Sport’, het officiële startschot voor de Sport Coalitie Utrecht. De organisatie biedt een passend sportaanbod aan burgers vanaf 16 jaar die problemen hebben binnen meerdere leefdomeinen. Ook de Van der Hoeven Kliniek sloot zich aan als samenwerkingspartner.

Lees meer

Socialrun 2021: wandelen, fietsen en hardlopen voor inclusiviteit

29-09-2021

Tijdens de 10de Socialrun-editie deze maand, heeft het team van De Forensische Zorgspecialisten gewandeld, gefietst en hardgelopen voor inclusiviteit. Het doel? Met z’n allen in één week 555 kilometer afleggen. Dit werd niet enkel behaald, maar we gingen zelfs tot 2235 kilometer, een geweldige prestatie die de drie locaties van de Van der Hoeven Kliniek met elkaar verbond.

Lees meer

Aanstelling Vivienne de Vogel als bijzonder hoogleraar Forensische Zorg Universiteit Maastricht

13-09-2021

Op 1 september 2021 is dr. Vivienne de Vogel gestart als bijzonder hoogleraar op de leerstoel Forensische zorg bij de Faculteit van ‘Psychology and Neuroscience’ bij de Universiteit Maastricht. De Vogel richt haar onderzoek op verdere verbetering van de kwaliteit van forensische zorg op gebied van onder andere risicotaxatie, behandeling, het werk van zorgprofessionals en continuïteit in de zorg.

Lees meer

Van der Hoeven Kliniek is onderdeel van De Forensische Zorgspecialisten