Periode

Categorie

Nieuwsberichten

Als journalisten vragen hebben of geïnteresseerd zijn in een interview, kunnen zij contact opnemen met een van onze persvoorlichters: Hiske Dibbets (tel. 030 - 275 82 55) of Sandra Eigeman (tel. 030 - 275 82 15).

Berichten (124)

Jules Mulder over pedofielen en misbruikplegers

30-08-2019

​In de media en op straat gaan veel ideeën rond over pedofielen: ze zijn gevaarlijk, ze plegen delicten en zijn een voortdurend gevaar voor onze kinderen. Maar wat is pedofilie eigenlijk en wat klopt er van deze vooroordelen? Wie van hen plegen seksueel misbruik? Kunnen we wat doen om hen te helpen te leven met hun voorkeur én seksueel misbruik te voorkomen?

Lees meer

Nieuwsbrief Ketenveldnorm juli 2019

23-08-2019

In deze nieuwsbrief geven we een update rondom de pilot Ketenveldnorm in Midden-Nederland. Lees in de nieuwsbrief van juli meer over de volgende onderwerpen: Sophie Koek neemt afscheid als projectleider, Peter Boon neemt het stokje over en stelt zich voor, een geslaagde netwerkochtend Pilot Midden-Nederland, het aanmeld- en volgsysteem Zocus, de pilot evaluatie: hoe en wat? En wijze van aanmelden voor de bijeenkomst op 3 oktober.

Lees meer

Wineke Smid in Radio EenVandaag over wie die mannen zijn die onder rokjes filmen

23-08-2019

In Spanje is een man opgepakt die honderden vrouwen stiekem onder hun rok had gefilmd. Dat deed hij met een speciaal geprepareerde rugzak. De beelden zette hij vervolgens op internet. Ook in Nederland komt dit fenomeen voor. Wie zijn de mannen die dit doen en wie kijken ernaar? Op donderdag 22 augustus ging in Radio EenVandaag hier het gesprek over met techjournalist Daniël Verlaan van RTL Nieuws, die vorig jaar undercover ging in een gluurdersnetwerk, en met Wineke Smid, hoofd onderzoeker bij de Van der Hoeven Kliniek.

Lees meer

Cijfers en bijzonderheden 2018 van TBS Nederland

10-07-2019

TBS Nederland heeft in het overzicht ‘Cijfers en bijzonderheden 2018’ een aantal relevante cijfers over dat jaar en de daarbij behorende achtergrondinformatie verzameld en op een overzichtelijke wijze weergegeven. Zo blijkt uit de cijfers dat er in 2018 in totaal 70.000 verlofbewegingen waren van tbs’ers. Er was dat jaar geen enkele onttrekking tijdens begeleid verlof.

Lees meer

Brand in de Van der Hoeven Kliniek

27-06-2019

Vannacht is er een brand geweest in een van de patiëntenkamers in de Wierde, locatie Van der Hoeven Kliniek aan de Oudlaan in Utrecht. De brand is vermoedelijk door een patiënt aangestoken. Medewerkers van de Wierde en hulpdiensten hadden de brand al snel onder controle.

Lees meer

Jaarverslag Van der Hoeven Kliniek 2018

18-06-2019

Het jaarverslag van de Van der Hoeven Kliniek 2018 is verschenen. Vorig jaar is er hard gewerkt aan onze belangrijkste missie: veiligheid creëer je met elkaar.

Lees meer

Veel belangstelling voor Netwerkmarkt

17-06-2019

Bijna veertig belangstellenden hebben afgelopen zaterdag de tweede Netwerkmarkt bezocht die door de Waag en de Van der Hoeven Kliniek werd georganiseerd.

Lees meer

Nieuwsbrief Ketenveldnorm mei 2019

28-05-2019

In deze nieuwsbrief geven we een update rondom de pilot Ketenveldnorm in Midden-Nederland. Lees in de nieuwsbrief meer over de volgende onderwerpen: levensloopteams van start, het aanmeldportal is geopend, werkgroepen aan het werk, aanmeldcommissie gevormd, voorlopige proces ketenveldnorm en hoe u zich online aanmeldt voor de netwerkbijeenkomst.

Lees meer

Van der Hoeven Kliniek is onderdeel van De Forensische Zorgspecialisten