Periode

Categorie

Nieuwsberichten

Als journalisten vragen hebben of geïnteresseerd zijn in een interview, kunnen zij contact opnemen met een van onze persvoorlichters: Hiske Dibbets (tel. 030 - 275 82 55) of Sandra Eigeman (tel. 030 - 275 82 15).

Berichten (124)

Mediant en Van der Hoeven Kliniek werken samen bij de behandeling van zeer complexe psychiatrische cliënten

13-02-2018

Mediant GGZ en de Van der Hoeven Kliniek gaan actief samenwerken. Het gaat om zorg voor patiënten die (tijdelijk) een hoger beveiligingsniveau en een hoge zorgintensiteit nodig hebben. Ook kan het gaan om crisissituaties waarbij ontregeling, (chronisch) drugsgebruik en agressie een rol spelen. Wanneer een cliënt een hoger beveiligingsniveau nodig heeft, kan Mediant een beroep doen op de Van der Hoeven Kliniek, specialist in klinische forensische zorg.

Lees meer

28 mei 2018 - Hot topics in de forensische behandelpraktijk

12-02-2018

​Tijdens het symposium ‘Hot topics in de forensische behandelpraktijk’ op 28 mei 2018 in de Colour Kitchen in Utrecht geven verschillende professionals een presentatie en gaan in gesprek over actuele onderwerpen binnen de forensische zorg. Onderwerpen die aan bod komen zijn bijvoorbeeld: het belang van het leefklimaat binnen instellingen, hoe kom je van een landelijk zorgprogramma naar een lokaal zorgpad, de werkzame mechanismen van sociotherapie, het belang van vaktherapie en de aansluiting tussen de forensische en reguliere GGZ. Tijdens dit symposium zijn er ook een aantal sprekers van De Forenische Zorgspecialisten aanwezig.

Lees meer

Kwaliteitsnetwerk FPC/K van start – kennis delen is kennis vermenigvuldigen

02-02-2018

Vanaf 2018 maken de FPC en FPK instellingen een volgende stap om de kwaliteit van de forensische zorg (wetenschappelijk) te verhogen, kennis meer te delen en te leren van elkaar. Dit doen zij door middel van het Kwaliteitsnetwerk FPC/K.

Lees meer

Van de nood een deugd maken: aan de slag met dynamische risicofactoren bij zedendelinquenten - NL-ATSA congres 20 februari 2018

01-02-2018

Op 20 februari 2018 vindt de jaarlijkse studiedag van NL-ATSA plaats: ‘Van de nood een deugd maken: aan de slag met dynamische risicofactoren bij zedendelinquenten’. Tijdens deze studiedag, gehouden bij de Van der Hoeven Kliniek, hebben onze collega's Wineke Smid, Jan Willem van den Berg en Eelco van Doorn een groot (inhoudelijk) aandeel.

Lees meer

Ellen van en Broek spreekt op Forensische Masterclasses Davos

01-02-2018

​Van 8 maart tot 11 maart vindt in Davos (Zwitersland) de Forensische Masterclasses plaats. Tijdens deze dagen zal Ellen van den Broek, GZ-psycholoog bij de Van der Hoeven Kliniek, optreden als workshopleider: Van taxeren naar integreren en motiveren.

Lees meer

Richtlijn contact tussen slachtoffer/nabestaande en tbs-patiënt

30-01-2018

Slachtoffers en nabestaanden kunnen soms vragen hebben over het delict dat een tbs-patiënt heeft gepleegd. Bijvoorbeeld of zij een willekeurig slachtoffer waren of niet. Vanuit die motivatie kunnen zij contact willen met een tbs-patiënt. Tbs-patiënten kunnen eveneens contact met hun slachtoffer(s) willen, bijvoorbeeld om spijt te betuigen of om de toedracht van het delict uit te leggen. Tot voor kort ontbraken in forensisch psychiatrische centra richtlijnen om contact tussen slachtoffers en tbs-patiënten vorm te geven. Daarom hebben FPC Dr. S. van Mesdag en FPC Van der Hoevenkliniek in 2016 de richtlijn ‘Contact tussen slachtoffer/nabestaande en tbs’er. Een richtlijn voor forensisch netwerkbegeleiders in forensisch psychiatrische centra’ opgeleverd.

Lees meer

17 maart 2018: Open Dag TBS Nederland

29-01-2018

Op zaterdag 17 maart 2018 openen zeven forensisch psychiatrische centra en klinieken, waaronder de Van der Hoeven Kliniek (Utrecht en Amersfoort), hun deuren voor het publiek. Voor bezoekers een unieke kans om een kijkje te nemen achter de muren en een antwoord te krijgen op vragen over tbs, behandeling en veiligheid. Inschrijven is verplicht en kan vanaf maandag 5 februari om 07.00 uur. Met deze Open Dag sluit TBS Nederland aan bij de Nationale Week van Zorg en Welzijn die van 12 tot en met 17 maart 2018 plaatsvindt.

Lees meer

Sprekers op Festival Forensische Zorg 23 januari 2018

28-12-2017

Dit jaar bestaat het Festival Forensische Zorg 10 jaar! Deze feestelijke editie op 23 januari 2018 heeft als thema ’10 jaar in verbinding’; in verbinding met elkaar, met de samenleving en met vele partners binnen en buiten de wereld van justitie en zorg. Er zullen een aantal sprekers vanuit De Forensische Zorgspecialisten aanwezig zijn.

Lees meer

Van der Hoeven Kliniek is onderdeel van De Forensische Zorgspecialisten