Van der Hoeven Kliniek

Berichten (52)

Drie vragen aan forensisch netwerkbegeleider Steffie

23-12-2021

Na drie jaar als groepsleider op een van onze gesloten afdelingen gewerkt te hebben, stapte Steffie van Noorwege over naar de functie van forensisch netwerkbegeleider. Sinds juni 2021 ondersteunt ze tbs-patiënten bij het opbouwen van een sociaal netwerk dat positief bijdraagt aan hun resocialisatie.

Lees meer

Winterse activiteiten

23-12-2021

​In de aanloop naar de feestdagen toe hebben de medewerkers en patiënten van de Van der Hoeven Kliniek niet stilgezeten.

Lees meer

Informatieve avond Van der Hoeven Kliniek, locatie de Wierde

21-12-2021

​Op donderdag 20 januari opent de Van der Hoeven Kliniek, locatie de Wierde haar deuren voor potentiële groepsleiders. Ben je in het bezit van een diploma SPH/MWD/HBO-V/Psychologie of ben je in het bezit van een relevant MBO diploma i.c.m. relevante werkervaring, en ben je benieuwd of de Van der Hoeven Kliniek bij je past? Kom dan een kijkje nemen in onze kliniek en beoordeel zelf!

Lees meer

Interactieve kennismakingsmiddag bij de Van der Hoeven Kliniek in Amersfoort

01-12-2021

Op zaterdag 18 december opent de Van der Hoeven Kliniek in Amersfoort haar deuren voor potentiële groepsleiders en verpleegkundigen. Benieuwd of werken bij onze kliniek iets voor jou is? Lees dan snel verder!

Lees meer

Pilot dagbesteding op zorgboerderij Het Derde Erf

11-11-2021

Elke woensdagmorgen om half 9 vertrekken drie patiënten van de Van der Hoeven Kliniek in Amersfoort met de fiets naar zorgboerderij Het Derde Erf. Daar werken ze de hele ochtend mee op de boerderij, in ruil voor kennis, ervaring en ondersteuning. Amanda Oosterwijk, gz-psycholoog in opleiding tot klinisch psycholoog, is verantwoordelijk voor het managen van het project: “Het is mooi om te zien dat patiënten een eerste connectie kunnen maken met de maatschappij.”

Lees meer

3 vragen aan Jenine Timmers, de nieuwe locatiedirecteur van de Van der Hoeven Kliniek, locatie de Voorde.

26-10-2021

Toen Jenine Timmers de vacature voor locatiedirecteur bij de Voorde zag, voelde ze zich meteen aangesproken. Op 1 november startte ze in de functie. ‘Ik had 3 fijne gesprekken met enorm bevlogen mensen. Het idee om bij deze gemeenschap van mensen te horen, geeft me een warm gevoel.’

Lees meer

Van der Hoeven Kliniek partner van Sport Coalitie Utrecht: sport als onderdeel van herstel

29-09-2021

Vrijdag 17 september gaf wethouder sport Maarten van Ooijen tijdens het European Life Goals Games-congres ‘De maatschappelijke waarde van Sport’, het officiële startschot voor de Sport Coalitie Utrecht. De organisatie biedt een passend sportaanbod aan burgers vanaf 16 jaar die problemen hebben binnen meerdere leefdomeinen. Ook de Van der Hoeven Kliniek sloot zich aan als samenwerkingspartner.

Lees meer

Waar of niet waar: 5 stellingen over het leven in een tbs-kliniek

05-08-2021

Mogen patiënten in de Van der Hoeven Kliniek een mes gebruiken bij het koken? Moet je als sociotherapeut steeds op je hoede zijn in de kliniek? En wordt de hele instelling zwaar beveiligd? Over de tbs bestaan veel vooroordelen, ook omdat mensen niet weten wat er zich binnen de muren van een tbs-kliniek afspeelt. Tijdens de webinar ‘Werken bij de Van der Hoeven Kliniek’ begin dit jaar gaven onze sociotherapeuten en teamleiders Judith, Ana, Tom en Daan een kijkje in het leven binnen de Van der Hoeven Kliniek. Zij lichtten toe welke stellingen waar zijn, en welke helemaal niet.

Lees meer

Van der Hoeven Kliniek is onderdeel van De Forensische Zorgspecialisten