Van der Hoeven Kliniek

Berichten (25)

De Van der Hoeven Kliniek zet zich in voor goede contacten met de buurt

13-11-2019

‘De Van der Hoeven Kliniek staat sinds de jaren zeventig in de Utrechtse wijk Lauwerecht. Begin vorig jaar zijn we ons nog actiever gaan inzetten om de contacten met de buurtbewoners te verbeteren. Wij willen graag aan de buurt laten weten dat we voortdurend werken aan de veiligheid en dat we altijd bereid zijn om vragen te beantwoorden en mogelijke zorgen weg te nemen,’ vertelt Linda Daneel. Ze is projectleider van de groep ‘wijkgericht werken’ die begin 2018 in de Van der Hoeven Kliniek startte. ‘Onze band met de buurt is eigenlijk altijd goed geweest,’ legt ze uit. ‘Bewoners mochten in het verleden gebruik maken van ons zwembad en er kwam een zangkoor repeteren in de kliniek. Maar door een verbouwing in 2015 zijn die initiatieven gestopt. Erg jammer. Daarom hebben we een projectgroep in het leven geroepen om de banden met de buurt weer aan te halen.’

Lees meer

Joshua Blogt: ‘Tijdens de verbouwing gaat de verkoop door’

13-11-2019

Mijn patiënt maakt een rekensom. Hij krijgt drie keer per week anderhalf tot twee uur groepstherapie, aangevuld met een uur psychomotore therapie. Hij deelt het aantal uren door het aantal deelnemers van de groep en komt uit op minder dan een uur persoonlijke aandacht per week. Dat is weer minder dan de twee uur individuele therapie die hij wekelijks kreeg toen hij nog niet in de kliniek verbleef.

Lees meer

Honderdduizend bijen op de Voorde

13-11-2019

Sinds april 2019 worden er bijen gehouden op de Voorde, de locatie van de Van der Hoeven Kliniek in Amersfoort. Dit is een initiatief van de werkmeesters Gerhard Verhoeff, Jan-Willem van Beek en Martijn Tessers. ‘Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe bezigheden die we met de patiënten kunnen oppakken.’

Lees meer

Is werken bij ons in de kliniek wat voor jou?

08-10-2019

Het is zo ver! Op dinsdag 22 oktober openen wij onze deuren van de Voorde (Van der Hoeven Kliniek) voor potentiële sociotherapeuten / groepsleiders. Ben je in het bezit van een diploma richting (bij voorkeur) SPH/MWD/HBO-V of Psychologie en ben je benieuwd of wij bij jou passen? Kom dan een kijkje nemen in onze kliniek en oordeel zelf!

Lees meer

Kunstroute Lauwerecht een succes

30-09-2019

Op donderdag 26 september 2019 vond er een kunstroute door de wijk Lauwerecht plaats. De Van der Hoeven Kliniek (locaties de Wierde en de Willem Dreeslaan) heeft samen met andere ondernemers uit Lauwerecht, het Ondernemersfonds Utrecht en Spoken Art Community de afgelopen maanden samengewerkt om met behulp van deze route de wijk Lauwerecht beter op de kaart te zetten.

Lees meer

Kunstroute door de wijk Lauwerecht in Utrecht

13-09-2019

​De Van der Hoeven Kliniek (de Wierde en de Willem Dreeslaan) is samen met andere ondernemers uit Lauwerecht, het Ondernemersfonds Utrecht en Spoken Art Community de samenwerking aangegaan om de wijk Lauwerecht op de kaart te zetten.

Lees meer

Jaarverslag Van der Hoeven Kliniek 2018

18-06-2019

Het jaarverslag van de Van der Hoeven Kliniek 2018 is verschenen. Vorig jaar is er hard gewerkt aan onze belangrijkste missie: veiligheid creëer je met elkaar.

Lees meer

Interview Inge de Boer, manager Van der Hoeven Kliniek Willem Dreeslaan

20-05-2019

Inge de Boer is sinds begin oktober 2018 werkzaam bij de Van der Hoeven Kliniek. Zij begon als manager behandelzaken en is kort daarna verdergegaan als manager van de locatie Willem Dreeslaan 2 in Utrecht. Eerder werkte ze bij Arkin, als manager bedrijfsvoering en inhoudelijk manager van de Kliniek Intensieve Behandeling (KIB) van Inforsa. Werken bij de Van der Hoeven Kliniek trok haar inhoudelijk erg aan. ‘Ik denk dat het heel fijn is als je hier mag werken’, zegt ze. ‘Met de bijzondere aanpak van deze kliniek. Er is echt een gedegen visie over het therapeutisch klimaat en over het op- en afschalen van zorg in de Van der Hoeven Kliniek. Dat vind ik heel mooi.’

Lees meer

Van der Hoeven Kliniek is onderdeel van De Forensische Zorgspecialisten