Acties voor Oekraïne

Terug naar overzicht

Categorie: Van der Hoeven Kliniek

Gepubliceerd op 21-04-2022

Het nieuws rondom de oorlog in Oekraïne heeft ook bij de Van der Hoeven Kliniek gezorgd voor gevoelens van onmacht onder patiënten en medewerkers. Uit medemenselijkheid en de behoefte 'iets te kunnen doen' zijn er acties bedacht om geld in te zamelen voor Giro 555. Daarnaast is er een leegstaand pand ingericht als tijdelijke opvang voor Oekraïense gezinnen.


Inzamelingsacties

Binnen alle drie de locaties van de Van der Hoeven Kliniek vonden verschillende inzamelingsacties plaats. Zo werd er onder begeleiding van het Wierde-koor een markt georganiseerd en geld ingezameld door onder andere flessen in te zamelen, door zelfgemaakte spullen te verkopen, dvd's te verkopen, een sponsorsportsysteem op te zetten en is er een volle bakfiets aan goederen opgehaald om naar Oekraïne te brengen. Los hiervan werden er zowel in Utrecht als in Amersfoort bloemboeketten verkocht, waarvan de opbrengst werd gedoneerd aan Giro 555. In totaal werd er met alle acties tezamen meer dan €1200 opgehaald en gedoneerd.

 

Opvang in leegstaand pand

De Forensische Zorgspecialisten heeft mede dankzij Wonam voor een halfjaar 12 appartementen aan de gemeente Utrecht kunnen aanbieden, zodat vluchtelingen uit Oekraïne opgevangen konden worden. Sinds de verhuizing van onze patiënten naar ons nieuwe pand de Sluis, stonden deze appartementen leeg. Wonam is per 1 juli de nieuwe eigenaar en zal het pand uiteindelijk slopen om er nieuwe huizen te bouwen. Zij ondersteunen ons plan helemaal om het pand aan te bieden voor tijdelijke opvang.

De gemeente was ontzettend blij met ons aanbod, waar we geen huur voor vragen. Vooral het feit dat het appartementen zijn met een eigen keuken en douche, maakt deze locatie heel erg geschikt.

Met vereende krachten vanuit de Van der Hoeven Kliniek en onze leveranciers is er hard gewerkt om de appartementen gereed te maken voor bewoning. Het is hartverwarmend hoe iedereen enthousiast en belangeloos heeft meegewerkt om dit initiatief te laten slagen!

We willen daarom de volgende bedrijven bedanken:

  • CSU, die alle appartementen een grondige schoonmaakbeurt heeft gegeven;
  • Lekkerkerker die de sloten en cilinders voor de voordeur en de appartementen heeft geleverd;
  • ICE Air, die de airco’s een onderhoudsbeurt heeft gegeven;
  • KVM voor de verf voor het sauswerk;
  • De Ridder voor het beddengoed;
  • Voskuilen voor een schitterend vloerkleed;
  • Clear Circle voor de duurzame schoonmaakmiddelen;
  • H+R voor de spullen om wifi in het pand te realiseren;
  • Firma Porcelijn, die keukeninventaris heeft geleverd.

Terug naar overzicht

Van der Hoeven Kliniek is onderdeel van De Forensische Zorgspecialisten