Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord
Terug naar overzicht
    tbs
    kib
    long care
    directeur

21 aug 17

Martin Bijker nieuwe directeur Van der Hoeven Kliniek

Martin Bijker is 1 juni in dienst getreden als nieuwe directeur bij de Van der Hoeven Kliniek, centrum voor klinische forensische psychiatrie. Met deze aanstelling is hij lid van het directieteam van De Forensische Zorgspecialisten, waar de Van der Hoeven Kliniek onderdeel van is.

De Van der Hoeven Kliniek heeft Bijker aangesteld vanwege zijn ruime leidinggevende ervaring in de gezondheidszorg. Martin Bijker studeerde economie aan de Universiteit van Groningen. Hij werkte onder meer bij de adviesgroep Gezondheidszorg bij Ernst & Young en de afdeling psychiatrie van het Radboudumc. In de afgelopen jaren was hij directeur bedrijfsvoering bij GGZ Centraal.

Martin Bijker: ‘‘Mijn doel is om de goede zorg en forensische expertise te blijven bieden op een kosteneffectieve wijze. We willen onze expertise verder uitbouwen en inspelen op de kansen in de markt, bijvoorbeeld door ons te richten op nieuwe doelgroepen. Daarnaast wil ik binnen het werkveld gaan verkennen hoe we binnen de forensische sector het werken aan maatschappelijke veiligheid en aan herstel, dichter bij elkaar kunnen brengen.’

Over de Van der Hoeven Kliniek
De Van der Hoeven Kliniek is een centrum voor klinische forensische psychiatrie. In de Van der Hoeven Kliniek leren patiënten met een tbs-maatregel of een civielrechtelijke maatregel hoe ze op een verantwoordelijke manier kunnen leven. Veilig voor een ander en voor zichzelf. De Van der Hoeven Kliniek heeft twee locaties in Utrecht en één in Amersfoort (De Voorde) en kent drie specialisaties: tbs, KIB (kliniek intensieve behandeling) en Long care voor tbs- en KIB-patiënten.