Van der Hoeven Kliniek

Berichten (45)

Medewerker De Kijvelanden overleden na ernstig incident

06-02-2017

Vrijdag 3 februari jl. heeft zich een zeer ernstig incident voorgedaan tussen een patiënt en een medewerker in Forensisch Psychiatrisch Centrum De Kijvelanden, waarbij de collega zwaargewond raakte. Gisteren is met grote verslagenheid medegedeeld dat de collega in het begin van de middag op zondag 5 februari is overleden.

Lees meer

Utrechtse zorginstellingen werken aan een gezond milieu

25-11-2016

Negen Utrechtse zorginstellingen (waaronder de Van der Hoeven Kliniek), het milieuplatform Zorg en de gemeente Utrecht willen ieder vanuit hun verantwoordelijkheid en vooral ook samen invulling geven aan de Utrechtse ambitie om in 2030 klimaatneutraal te zijn.

Lees meer

Contrabande (smokkelwaar) binnen tbs-klinieken

07-07-2016

Naar aanleiding van het ANP-bericht van 7 juli 2016 over contrabande in tbs-klinieken reageerde TBS Nederland, namens de tbs-klinieken in Nederland, als volgt:

Lees meer

Verpleegkunstprijs voor Kastanjehof E

23-05-2016

Op donderdag 12 mei is de verpleegkunstprijs uitgereikt aan het verpleegkundig team van Kastanjehof E dat een prachtig samenwerkingsproject met de Voorde is gestart. Bij de Voorde, de afdeling voor forensische psychiatrie op het terrein van Zon & Schild, zijn patiënten opgenomen die de strenge beveiliging van de Voorde niet meer nodig hebben, maar wel baat hebben bij de structuur en behandelmethode zoals deze op de Voorde wordt geboden. De uitdaging lag er voor het team van Kastanjehof E in om voor deze groep patiënten een goede oplossing te bedenken, zodat de patiënten naar de reguliere ggz overgeplaatst zouden kunnen worden.

Lees meer

Training Static-Stable-Acute tijdens congres Antwerpen

16-03-2016

Morgen en overmorgen zal in Antwerpen aan de Thomas More Academie, in samenwerking met NL-ATSA, een tweedaags internationaal congres met de titel ‘At the Crossroads’ plaatsvinden. De huidige stand van zaken en wenselijke toekomstige ontwikkelingen met betrekking tot de behandeling van zedendelinquenten zal worden besproken door internationaal vooraanstaande experts in samenwerking met NL-ATSA.

Lees meer

Van der Hoeven Kliniek is onderdeel van De Forensische Zorgspecialisten