Project COHOST

Terug naar overzicht

Categorie: Van der Hoeven Kliniek

Gepubliceerd op 03-01-2020

Update 12-3-2020: Vanwege de nieuwe maatregelen van het kabinet en het RIVM omtrent het corona virus gaat het evenement niet door.

Het project COHOST is een samenwerkingsproject tussen de Van der Hoeven Kliniek, het Amerikaanse Cornerstone Theater (Los Angeles) en het Utrechtse Stut Theater. Door het uitwisselen van kennis en ervaring wordt samen naar een theatervoorstelling toegewerkt met als onderliggende thema's segregatie en identiteit.

Narcissus en Echo
COHOST geeft het maakproces en de vorm van de voorstelling meer richting door thema’s uit het verhaal over Narcissus en Echo als leidraad te gebruiken. Twee tragische figuren, waarin de ene, Narcissus, alleen maar kan nemen en niet geven, en de ander, de nimf Echo, alleen maar kan geven en juist niets nemen.

De voorstelling wordt gespeeld door patiënten, medewerkers en buurtbewoners van de Van der Hoeven Kliniek. Deze voorstelling wordt meerdere keren opgevoerd op verschillende locaties in maart en april.

Eerdere project
De Van der Hoeven Kliniek en het Utrechtse Stut Theater werken al jaren samen. De patiënten uit de kliniek vinden (onder begeleiding) bij Stut een veilige plek om te oefenen voor hun terugkeer in de samenleving. In 2017 maakten Stut Theater, Van der Hoeven Kliniek en Cornerstone voor de eerste keer samen een voorstelling (The Forked Path) met patiënten en medewerkers uit de kliniek, gecombineerd met spelers van Stut Theater. De samenwerking en de voorstelling was een groot succes en leidde tot de wens naar een intensievere uitwisseling tussen de verschillende partijen. Project COHOST is hiervan het resultaat.

Meer over het project COHOST en de speeldata van de voorstelling, klik hier.

 

Terug naar overzicht

Van der Hoeven Kliniek is onderdeel van De Forensische Zorgspecialisten