Werk gezocht voor mensen met TBS

Terug naar overzicht

Categorie: Van der Hoeven Kliniek

Gepubliceerd op 12-02-2021

De Van der Hoeven Kliniek en Lister maakten een video over TBS'ers die na hun behandeling weer wat van hun leven willen maken. Hoe komen zij weer aan het werk?

Iedereen verdient een tweede kans
Werk is voor mensen die uit de forensische zorg komen, een belangrijke beschermende factor. Op het moment dat iemand toe is aan werk buiten een kliniek, is deze patiënt al heel ver in zijn of haar herstel. Werken is voor iedereen een belangrijk element in het leven. Voor mensen met een TBS-maatregel is het ook nog eens zo dat de kans op recidiven wordt teruggedrongen. Werk is een van de acht factoren die ervoor zorgen dat mensen met een TBS-maatregel veel minder snel terugvallen in oud gedrag (zie hiervoor het onderzoek van Andrews en Bonta).

De video
De video van Lister en de Van der Hoeven Kliniek laat zien hoe belangrijk het is voor mensen met een TBS-maatregel om te werken. Hierbij is het heel belangrijk dat er werkgevers zijn die mensen vanuit de forensische zorg een tweede kans willen bieden. Bekijk in ieder geval deze video, waarin zowel een patiënt als professionals hun verhaal vertellen.

Bekijk de film hier: 


Terug naar overzicht

Van der Hoeven Kliniek is onderdeel van De Forensische Zorgspecialisten