Werkplaatsen en Podium Express

De Van der Hoeven Kliniek heeft verschillende werkplaatsen, die voor interne en externe opdrachtgevers werken. Onze werkplaatsen zijn eigenlijk kleine bedrijfjes die de patiënten voorbereiden op de arbeidsmarkt. Want werk draagt bij aan een veilige terugkeer in de samenleving.

Werkplaatsen

De dagelijkse leiding van de werkplaatsen is in handen van werkmeesters, die uit het bedrijfsleven komen. Het zijn vakmensen; ze zijn allemaal specialist op hun vakgebied.

De werkplaatsen bieden een grote diversiteit aan werkzaamheden aan, zoals:

  • metaalbewerking, draaien, frezen, bank- en constructiewerk
  • houtbewerking en kunststofbewerking
  • montage, textiel en verpakking
  • leerbewerking (zoals motortassen)
  • borduren
  • monteren, verpakken en ompakken
  • graveer- en laserbewerkingen
  • verzorgen van lunch en gebak

De werkplaatsen leveren maatwerk tegen een scherpe prijs en geven graag advies bij het ontwikkelen van een product. Ben jij in een van deze diensten geïnteresseerd? Vraag dan hieronder informatie aan.

Contactformulier werkplaatsen

Podium Express

Podium Express is een project van de kunstvakdocenten van de Van der Hoeven Kliniek. Al meer dan 60 jaar werken zij in het kader van de behandeling van patiënten aan kunsteducatie op het gebied van theater, beeld en muziek.

Kunst kan patiënten helpen om zich beter te voelen. Kunst opent deuren naar een betere communicatie met jezelf en met anderen, en het beoefenen van kunst kan therapie ondersteunen. Podium Express richt zich op twee activiteiten:

Spelen van scènes op studiedagen en congressen
De scènes worden ontwikkeld door docenten en gespeeld door patiënten. Op basis van eigen ervaringen van patiënten en de dagelijkse realiteit worden in overleg met de opdrachtgever scènes bedacht en zo bewerkt dat zij aansluiten bij een studiedag of congres.

Aanbieden van workshops, trainingen en opleidingen
Dit aanbod is gericht op beeldend kunstenaars en podiumkunstenaars die in de (forensische) geestelijke gezondheidszorg werken, en op hulpverleners die kunst als behandelmiddel willen inzetten.

Project COHOST
Het project COHOST is een samenwerkingsproject tussen de Van der Hoeven Kliniek, het Amerikaanse Cornerstone Theater (Los Angeles) en het Utrechtse Stut Theater. Door het uitwisselen van kennis en ervaring wordt samen naar een theatervoorstelling toegewerkt met als onderliggende thema's segregatie en identiteit.
Meer over het project COHOST en de speeldata van de voorstelling, klik hier.

Interesse?

Ben jij geïnteresseerd in de producten en diensten van onze werkplaatsen, of in het aanbod van Podium Express? Dan kan je steeds contact opnemen met docente Petra voor meer informatie. 

Stuur een e-mail

Contact & Vestigingen

Veelgestelde vragen

Van der Hoeven Kliniek is onderdeel van De Forensische Zorgspecialisten