Van der Hoeven Kliniek doet mee aan Open Dag TBS Nederland

Terug naar overzicht

Categorie: Congressen en evenementen

Gepubliceerd op 10-02-2020

Update 12-3-2020: Vanwege de nieuwe maatregelen van het kabinet en het RIVM omtrent het corona virus gaat het evenement niet door.

Op zaterdag 21 maart 2020 openen acht forensisch psychiatrische centra en klinieken, waaronder de Van der Hoeven Kliniek, hun deuren voor het publiek. Voor bezoekers een unieke kans om een kijkje te nemen achter de muren en een antwoord te krijgen op vragen over tbs, behandeling en veiligheid. Inschrijven is verplicht en kan vanaf maandag 17 februari om 8.00 uur. Met deze Open Dag sluit TBS Nederland aan bij de Ontdekdezorg week die van 16 tot en met 21 maart 2020 plaatsvindt.

Deelnemende forensisch psychiatrische centra (fpc’s) en klinieken (fpk’s)
De fpc’s en fpk’s die deelnemen aan de Open Dag zijn:
• FPC De Kijvelanden, Poortugaal
• FPC Dr. S. van Mesdag, Groningen
• FPC Oostvaarderskliniek, Almere
• FPC Pompestichting, Nijmegen en Zeeland (NB)
• FPC De Rooyse Wissel, Venray
• FPK De Woenselse Poort, Eindhoven
• FPK De Beuken, Boschoord én
• FPC Van der Hoeven Kliniek, Amersfoort en Utrecht

Inschrijven
Inschrijven voor de Open Dag is verplicht en kan van maandag 17 februari om 8.00 uur tot en met zondag 1 maart via www.tbsnederland.nl. Het aantal plaatsen is beperkt en vol is vol. De minimumleeftijd voor deelname is 12 jaar. Personen onder de 18 jaar krijgen alleen toegang als zij worden begeleid door een volwassene. Om bezoekers aan te melden, heeft u van alle bezoekers de nummers van hun legitimatiebewijs, hun adresgegevens en geboortedatum nodig.

Wat is er te zien?
Ieder fpc en iedere fpk vult de Open Dag op een andere manier in. Op de website is meer informatie te vinden over de programma’s van alle deelnemende instellingen.

Programma Van der Hoeven Kliniek
De Van der Hoeven Kliniek doet op twee locaties mee aan de Open Dag TBS. Bezoekers kunnen zich aanmelden voor de locatie aan de Willem Dreeslaan in Utrecht of locatie de Voorde in Amersfoort. Het bezoek begint op beide locaties met een ontvangst en daarna worden de bezoekers binnen de kliniek rondgeleid. Zij krijgen informatie over tbs, de behandeling en het resocialisatietraject. Het programma is op beide locaties van 10.00 uur tot 12.00 uur.

Hoe beoordelen bezoekers van eerdere Open Dagen dit initiatief?
Tijdens de laatste Open Dag op 17 maart 2018 bezochten ruim 1600 bezoekers een fpc of fpk. De openheid en betrokkenheid van medewerkers en patiënten maakten veel indruk op bezoekers. Veel bezoekers gaven aan door de Open Dag nieuwe inzichten te hebben verkregen, onder meer over het verschil tussen detentie en behandeling, de sfeer en leefomstandigheden in een kliniek en het belang van verlof.

TBS Nederland
In 2020 is het de vijfde keer dat fpc’s en fpk’s gezamenlijk een Open Dag organiseren. De fpc’s en fpk’s werken samen onder de naam ‘TBS Nederland’. Op de gezamenlijke website www.tbsnederland.nl wordt informatie over tbs centraal en eenduidig aangeboden en wordt een visie gegeven op actuele onderwerpen binnen de tbs-sector.

 

Terug naar overzicht

Van der Hoeven Kliniek is onderdeel van De Forensische Zorgspecialisten