Periode

Categorie

Nieuwsberichten

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws met onze nieuwsbrief. Meld je hier aan!

Als journalisten vragen hebben of geïnteresseerd zijn in een interview, kunnen zij contact opnemen met Sandra Eigeman (030-275 82 15).

Berichten (201)

Een unieke beleving in de tuin van onze tbs-kliniek. Kom jij dit ook ervaren?

14-06-2022

Op woensdag 29 juni organiseert de Van der Hoeven Kliniek een Meet & Greet voor potentiële groepsleiders. Normaliter een gesloten setting, dus dit is een unieke kans om kennis te komen maken met onze twee locaties in Utrecht óf onze locatie in Amersfoort.

Lees meer

TBS Nederland publiceert Cijfers en Bijzonderheden 2021

03-06-2022

​TBS Nederland heeft deze week het overzicht ‘Cijfers en Bijzonderheden 2021’ gepubliceerd. Hierin zijn een aantal relevante cijfers over dat jaar en de daarbij behorende achtergrondinformatie verzameld en op een overzichtelijke wijze weergegeven.

Lees meer

Koffie branden als verbindende factor

02-05-2022

​Dit jaar wordt er bij de Van der Hoeven Kliniek, locatie de Wierde, een nieuwe werkplaats geopend: de koffiebranderij. Met de komst van de koffiebranderij en -bar wordt het werkaanbod voor de patiënten groter, en krijgen zij de kans om zich te ontwikkelen in een nieuw beroep.

Lees meer

Acties voor Oekraïne

21-04-2022

Het nieuws rondom de oorlog in Oekraïne heeft ook bij de Van der Hoeven Kliniek gezorgd voor gevoelens van onmacht onder patiënten en medewerkers. Uit medemenselijkheid en de behoefte 'iets te kunnen doen' zijn er acties bedacht om geld in te zamelen voor Giro 555. Daarnaast is er een leegstaand pand ingericht als tijdelijke opvang voor Oekraïense gezinnen.

Lees meer

Informatieavond - Maak kennis met de Van der Hoeven Kliniek

06-04-2022

Op donderdag 28 april opent de Van der Hoeven Kliniek haar deuren voor potentiële sociotherapeuten / groepsleiders. Ben jij in het bezit van een diploma SPH/MWD/HBO-V/Psychologie of heb je een relevante MBO opleiding i.c.m. werkervaring en ben je benieuwd of het werken bij de Van der Hoeven Kliniek bij je past? Kom langs en neem een kijkje in onze kliniek.

Lees meer

Bas Frelier, Josje Gipman en Nikki Schouten over seksuele gezondheid

04-04-2022

Uit onderzoek blijkt dat behandelaren binnen de forensische zorg het soms lastig vinden om met hun patiënten of cliënten te praten over seksualiteit. Echter blijkt ook uit onderzoek dat het praten over dit onderwerp juist heel belangrijk is. Maar hoe maak je dit op de juiste manier bespreekbaar binnen de behandeling?

Lees meer

​Theatergroep ‘Theater buiten de muren’ van de Van der Hoeven Kliniek speelt voor wijkbewoners

23-03-2022

​Theatergroep ‘Theater buiten de muren’ van de Van der Hoeven Kliniek speelt in samenwerking met Tangerine Tree 'TBS on Tour'. De voorstelling op 30 maart is speciaal voor wijkbewoners van Stalau.

Lees meer

Burgemeester bezoekt Robuust Groen Talmalaan

11-03-2022

​De groenstrook langs de Talmalaan wordt op initiatief van Buurtcomite Stalau in samenwerking met buurtbewoners, de gemeente Utrecht en de Van der Hoeven Kliniek heringericht.

Lees meer

Van der Hoeven Kliniek is onderdeel van De Forensische Zorgspecialisten