Periode

Categorie

Nieuwsberichten

Als journalisten vragen hebben of geïnteresseerd zijn in een interview, kunnen zij contact opnemen met een van onze persvoorlichters: Hiske Dibbets (tel. 030 - 275 82 55) of Sandra Eigeman (tel. 030 - 275 82 15).

Berichten (50)

Martin Bijker nieuwe directeur Van der Hoeven Kliniek

21-08-2017

Martin Bijker is 1 juni in dienst getreden als nieuwe directeur bij de Van der Hoeven Kliniek, centrum voor klinische forensische psychiatrie. Met deze aanstelling is hij lid van het directieteam van De Forensische Zorgspecialisten, waar de Van der Hoeven Kliniek onderdeel van is.

Lees meer

Vivienne de Vogel te gast bij RTV Rijnmond

04-08-2017

Vanavond is onze collega Vivienne de Vogel, hoofd van de afdeling onderzoek, te gast bij RTV Rijnmond. Zij wordt dan geïnterviewd door de journalist Paul Verspeek voor het radioprogramma Rijnmond Staat Stil van 18.00 tot 19.00 uur.

Lees meer

Tip voor de vakantie 'Geweld door vrouwen'

12-07-2017

Het boek 'Geweld door vrouwen', geschreven door onderzoeker en forensisch psycholoog Vivienne de Vogel, is te bestellen via uitgeverij Boom.

Lees meer

Burgemeester Undercover in de Van der Hoeven Kliniek

07-07-2017

Al enige jaren bestaat het project Burgemeester Undercover. Hierin nodigt de burgemeester van één stad verschillende burgemeesters uit het land uit om bij instanties in zijn stad, die te maken hebben met zorg en veiligheid, een dag mee te lopen. Het doel van dit project is om in real life te ervaren hoe (samen)gewerkt wordt in deze instellingen. In maart hebben twee burgemeesters een bezoek gebracht aan de Van der Hoeven Kliniek.

Lees meer

Jaarverslag 2016 Van der Hoeven Kliniek verschenen: Groei forensisch wonen De Voorde

22-06-2017

Het jaarverslag 2016 van de Van der Hoeven Kliniek is verschenen. Net als in de voorgaande jaren hebben de medewerkers van de Van der Hoeven Kliniek zich ingezet voor het verbeteren van de zorg voor hun patiënten. Zo is in 2016 de voorziening van forensisch wonen gegroeid bij locatie De Voorde, op het terrein van psychiatrisch ziekenhuis Zon & Schild in Amersfoort. Een faciliteit om de stap naar beschermd wonen zo klein mogelijk te maken. Deze en andere ontwikkelingen komen aan bod in het jaarverslag.

Lees meer

Geweld door vrouwen: tien verhalen over vrouwen veroordeeld tot tbs met dwangverpleging

17-06-2017

Waarom brengt een vrouw haar baby om het leven of laat ze haar kind seksueel misbruiken? Wat weten we eigenlijk over vrouwelijk gewelddadig gedrag en over de behandeling daarvan? In het zojuist verschenen boek Geweld door vrouwen geeft forensisch psychologe Vivienne de Vogel meer inzicht in vrouwen die in de forensische zorg zijn beland.

Lees meer

ROM-data niet meer beschikbaar voor databank SBG

13-06-2017

Tot voor kort deelde de Van der Hoeven Kliniek maandelijks de uitkomsten van Routine Outcome Measurement-vragenlijsten (ROM) met databank Stichting Benchmark GGZ (SBG). De Van der Hoeven Kliniek maakt gebruik van ROM-vragenlijsten om informatie te verzamelen over de effectiviteit van behandeling bij haar patiënten. De uitkomsten van deze vragenlijsten zijn zodanig bewerkt dat deze niet tot een persoon te herleiden zijn.

Lees meer

Sprekers DFZS op internationale IAFMHS conferentie volgende week

08-06-2017

Volgende week vindt de internationale conferentie georganiseerd door IAFMHS (the International Association of Forensic Mental Health Services) plaats in Kroatie. Een aantal medewerkers van De Forensische Zorgspecialisten levert een bijdrage aan deze conferentie.

Lees meer

Van der Hoeven Kliniek is onderdeel van De Forensische Zorgspecialisten