Periode

Categorie

Nieuwsberichten

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws met onze nieuwsbrief. Meld je hier aan!

Als journalisten vragen hebben of geïnteresseerd zijn in een interview, kunnen zij contact opnemen met Sandra Eigeman (030-275 82 15) en Astrid Goossens (030-275 82 55).

Berichten (190)

Drie vragen aan forensisch netwerkbegeleider Steffie

23-12-2021

Na drie jaar als groepsleider op een van onze gesloten afdelingen gewerkt te hebben, stapte Steffie van Noorwege over naar de functie van forensisch netwerkbegeleider. Sinds juni 2021 ondersteunt ze tbs-patiënten bij het opbouwen van een sociaal netwerk dat positief bijdraagt aan hun resocialisatie.

Lees meer

Winterse activiteiten

23-12-2021

​In de aanloop naar de feestdagen toe hebben de medewerkers en patiënten van de Van der Hoeven Kliniek niet stilgezeten.

Lees meer

Informatieve avond Van der Hoeven Kliniek, locatie de Wierde

21-12-2021

​Op donderdag 20 januari opent de Van der Hoeven Kliniek, locatie de Wierde haar deuren voor potentiële groepsleiders. Ben je in het bezit van een diploma SPH/MWD/HBO-V/Psychologie of ben je in het bezit van een relevant MBO diploma i.c.m. relevante werkervaring, en ben je benieuwd of de Van der Hoeven Kliniek bij je past? Kom dan een kijkje nemen in onze kliniek en beoordeel zelf!

Lees meer

Daniël van Hoeijen over de stage forensische psychiatrie

20-12-2021

​In de negende aflevering van de DFZS-podcast vertelt Daniël van Hoeijen hoe het is om als basisarts in opleiding tot psychiater stage te lopen bij De Forensische Zorgspecialisten.

Lees meer

Interactieve kennismakingsmiddag bij de Van der Hoeven Kliniek in Amersfoort

01-12-2021

Op zaterdag 18 december opent de Van der Hoeven Kliniek in Amersfoort haar deuren voor potentiële groepsleiders en verpleegkundigen. Benieuwd of werken bij onze kliniek iets voor jou is? Lees dan snel verder!

Lees meer

‘Nooit eerder werd seksuologie binnen het forensische werkveld op zo’n grote schaal geïmplementeerd.'

11-11-2021

Op het gebied van onderzoek en behandeling van seksueel delictgedrag is De Forensische Zorgspecialisten koploper in Nederland. Toch ontstond er de afgelopen jaren steeds meer de behoefte om kennis vanuit de seksuologie te integreren in de behandeling bij patiënten van de Van der Hoeven Kliniek en cliënten van de Waag. Deze koppeling bestond nog niet nauwelijks, maar zou wel bijdragen aan het verlagen van het recidiverisico van de patiënt of cliënt. In 2019 werd daarom de vakgroep seksuologie opgericht om hier een antwoord op te bieden.

Lees meer

Pilot dagbesteding op zorgboerderij Het Derde Erf

11-11-2021

Elke woensdagmorgen om half 9 vertrekken drie patiënten van de Van der Hoeven Kliniek in Amersfoort met de fiets naar zorgboerderij Het Derde Erf. Daar werken ze de hele ochtend mee op de boerderij, in ruil voor kennis, ervaring en ondersteuning. Amanda Oosterwijk, gz-psycholoog in opleiding tot klinisch psycholoog, is verantwoordelijk voor het managen van het project: “Het is mooi om te zien dat patiënten een eerste connectie kunnen maken met de maatschappij.”

Lees meer

3 vragen aan Jenine Timmers, de nieuwe locatiedirecteur van de Van der Hoeven Kliniek, locatie de Voorde.

26-10-2021

Toen Jenine Timmers de vacature voor locatiedirecteur bij de Voorde zag, voelde ze zich meteen aangesproken. Op 1 november startte ze in de functie. ‘Ik had 3 fijne gesprekken met enorm bevlogen mensen. Het idee om bij deze gemeenschap van mensen te horen, geeft me een warm gevoel.’

Lees meer

Van der Hoeven Kliniek is onderdeel van De Forensische Zorgspecialisten