Rolf Panjer nieuwe locatiedirecteur van de Wierde

Terug naar overzicht

Categorie: Van der Hoeven Kliniek

Gepubliceerd op 02-07-2020


Rolf Panjer is per 1 juni 2020 benoemd tot nieuwe locatiedirecteur van de Wierde in Utrecht, een van de drie locaties van de Van der Hoeven Kliniek. De Wierde is gespecialiseerd in de behandeling van longcare tbs-patiënten. Ook worden op deze locatie patiënten opgenomen met een rechterlijke machtiging (RM) of een zorgmachtiging (ZM). Rolf Panjer volgde een opleiding tot GZ-psycholoog en psychotherapeut. 

‘Het laatste circuit waar ik aan verbonden was, heet de Boerhaven, een expertisecentrum voor persoonlijkheidsproblematiek,’ vertelt hij. Panjer heeft ruime ervaring in de forensische zorg. ‘Vóórdat ik bij Mediant aan de slag ging, heb ik uitsluitend in de forensische zorg gewerkt,’ zegt Panjer. ‘Zo ben ik ooit begonnen als sociotherapeut bij Forensisch Psychiatrisch Centrum Oldenkotte op een intensive care unit.’

Later ging Rolf Panjer naar Groot Batelaar. ‘Dat is een instelling voor klinisch forensische psychotherapie van het Leger des Heils. Daar heb ik mijn opleiding tot psychotherapeut gedaan. Daan van Beek, een deskundige op het gebied van zedendelinquenten bij de Van der Hoeven Kliniek, was toen een van mijn supervisoren. De contacten met de kliniek bestaan dus al langere tijd.’ Ook werkte Rolf Panjer nog bij de Pompekliniek en bij Oldenkotte  als behandelcoördinator. ‘In mijn nieuwe functie als locatiedirecteur bij de Van der Hoeven Kliniek keer ik weer terug naar de forensische zorg. Ik heb het gemist. Misschien past ik wel beter bij de klinische zorg dan bij de poliklinische zorg. Ik houd van de reuring van een kliniek als de Wierde. Samen activiteiten doen, zoals sporten, dat hoort wel bij mij.

Terug naar overzicht

Van der Hoeven Kliniek is onderdeel van De Forensische Zorgspecialisten