TBS

Berichten (7)

Smokkel verboden voorwerpen vanaf 1 november 2019 strafbaar

01-11-2019

Personen die verboden voorwerpen een justitiële inrichting binnensmokkelen, waaronder bezoekers, leveranciers en personeel, zijn vanaf nu strafbaar. De wet van minister Dekker (voor Rechtsbescherming) die dit regelt, treedt op 1 november 2019 in werking. Het gaat om voorwerpen die op zichzelf legaal zijn, maar waarvan het bezit in de inrichting verboden is.

Lees meer

Van der Hoeven Kliniek en de Nationale Sportweek

30-09-2019

De sportafdeling van de Van der Hoeven Kliniek doet jaarlijks mee aan de Nationale Sportweek. In deze week kunnen patiënten en medewerkers kennismaken met diverse sporten. De workshops worden gegeven door externe professionals, net zoals het buiten de muren gaat.

Lees meer

Kunstwerk op buitenmuur Van der Hoeven Kliniek

25-04-2019

Afgelopen week heeft Munir de Vries een kunstwerk op de buitenmuur van de Van der Hoeven Kliniek aan de Willem Dreeslaan in Utrecht gemaakt. Het ontwerp is tot stand gekomen na overleg met een kunstvakdocent en een aantal patiënten van de kliniek.

Lees meer

17 maart 2018: Open Dag TBS Nederland

29-01-2018

Op zaterdag 17 maart 2018 openen zeven forensisch psychiatrische centra en klinieken, waaronder de Van der Hoeven Kliniek (Utrecht en Amersfoort), hun deuren voor het publiek. Voor bezoekers een unieke kans om een kijkje te nemen achter de muren en een antwoord te krijgen op vragen over tbs, behandeling en veiligheid. Inschrijven is verplicht en kan vanaf maandag 5 februari om 07.00 uur. Met deze Open Dag sluit TBS Nederland aan bij de Nationale Week van Zorg en Welzijn die van 12 tot en met 17 maart 2018 plaatsvindt.

Lees meer

Casussen uit het boek Geweld door vrouwen op radio 1

06-09-2017

De komende vier weken zal Vivienne de Vogel - onderzoeker bij De Forensische Zorgspecialisten - elke vroege donderdagochtend te horen zijn in het programma De dagwacht van AVRO-TROS; tussen 04:00 en 06:00 uur op NPO Radio 1. Fragmenten van vier casussen uit haar boek Geweld door vrouwen worden voorgelezen door Nienke Pluijm van Ammelrooij. Vivienne de Vogel geeft zelf duiding aan deze fragmenten.

Lees meer

Theatervoorstelling van Van der Hoeven Kliniek in het AD

23-03-2017

Op 23 maart is een artikel verschenen in het Algemeen Dagblad over medewerkers en patiënten van de Van der Hoeven Kliniek die meedoen aan een voorstelling met het Amerikaanse Cornerstone gezelschap uit Los Angeles bij het Stut Theaterfestival in Utrecht.

Lees meer

Opiniestuk van TBS Nederland over het gevaar van een tbs’ers op onbegeleid verlof

18-01-2017

Op de website van TBS Nederland – een gezamenlijke initiatief van 11 forensisch psychiatrische centra/klinieken – is op 17 januari een informatief een stuk verschenen over de vraag: ‘Hoe gevaarlijk is een tbs’ers op onbegeleid verlof?’ Daarin wordt uitgelegd hoe het verloftraject van een tbs’er eruitziet. In het stuk staat ook informatie over de risicotaxaties die worden afgenomen bij tbs’ers. Daarnaast wordt de positie van de slachtoffers besproken. Geïnteresseerd in het stuk? Lees hieronder de inleiding en klik door naar de website van TBS Nederland.

Lees meer

Van der Hoeven Kliniek is onderdeel van De Forensische Zorgspecialisten